National Research Council of Italy

Institute of Biosciences and Bioresources

Meeting EUCARPIA TOMATO 2018

L’Istituto di Bioscienze e Biorisorse, Sede Secondaria di Portici (dr. Silvana Grandillo, dr. Stefania Grillo, dr. Maria Cammareri), in collaborazione con il Dipartimento di Agraria dell’Università di Napoli Federico II (prof. Luigi Frusciante, prof. Amalia Barone, prof. Maria Raffaella Ercolano), ha organizzato il “XIX EUCARPIA meeting of the Tomato Working Group” che si è tenuto a Napoli dal 2 al 4 Maggio 2018 presso il Centro Congressi Partenope.

Il Convegno, che ha riscontrato grande interesse, ha visto la partecipazione di oltre 170 ricercatori e breeder, provenienti da 23 diversi paesi. Il programma scientifico ha consentito la comunicazione e discussione su aspetti rilevanti della genetica e del miglioramento genetico del pomodoro, tra cui le risorse genetiche e genomiche, la qualità del frutto e la produzione di semi, la tolleranza agli stress biotici e abiotici. A conclusione del meeting c’è stato l’annuncio del “XX EUCARPIA meeting of the Tomato Working Group” che sarà organizzato a Valencia dal Prof. Antonio Granell (CSIC, Spain) e dal Prof. Jaime Prohens (Universitat Politecnica de Valencia). Il Convegno si terrà presumibilmente alla fine di Aprile del 2021.

Il programma ed altre informazioni relative al meeting sono disponibili al seguente link: http://www.eucarpiatomato2018.com

(English version)

The Institute of Bioscience and Bioresources, research Divison of Portici (dr. Silvana Grandillo, dr. Stefania Grillo, dr. Maria Cammareri), in collaboration with the Department of Agricultural Sciences of the University of Naples Federico II (prof. Luigi Frusciante, prof. Amalia Barone, prof. Maria Raffaella Ercolano), has organized the “XIX EUCARPIA meeting of the Tomato Working Group” that was held in Naples from 2-4 May, 2018.

The Meeting, which has found great interest, has seen the participation of over 170 scientists and breeders, representing 23 nationalities. The scientific programme facilitated communication and discussion related to relevant aspects of tomato genetics and breeding, including tomato genetic and genomic resources, fruit quality and seed production, tolerance to biotic and abiotic stresses. At the end of the meeting there was the announcement of the “XX EUCARPIA meeting of the Tomato Working Group”, which will be organized by Prof. Antonio Granell (CSIC, Spain) e dal Prof. Jaime Prohens (Universitat Politecnica de Valencia), and will be held in Valencia, Spain. The meeting will be likely held in 2021 around end of April.

The Meeting programme and other information are available at the following link: http://www.eucarpiatomato2018.com

 

by: Gabriele Bucci - Last Updated: May 29, 2018 (09:10)